Hoppa till sidans innehåll

VM i Moskva 7 september 2019

14 OKT 2019 11:54
Reserapport VM i Moskva 7 september 2019
  • Skapad: 14 OKT 2019 11:54

Det svenska Team Sweden, kom inflygande från flera håll på torsdagen och fredagen, så häftigt att vi är så internationella! Flertalet av oss hade en härlig sightseeing på fredagen och på kvällskanten var det dags för registrering på dansarnas officiella hotell.

Svårigheten är språket i detta land och allt står på ryska, knappt ett ord engelska talas så teckenspråket var vårt bästa hjälpmedel.

Att ordna med entrébiljetter bredvid befintliga biljetter gick vi bet om men viktigast var att få komma in och se världseliten ❤ Det är en otrolig känsla för både dansare och oss i publiken att få se det bästa som finns i dansens värld. Detta kommer vi alla leva på ett långt tag. Båda paren gjorde debut i vuxenkategorin på ett världsmästerskap, Alessia och Christine gjorde sitt första mästerskap någonsin. Det är stort!

Arenan var nästintill fullsatt, en magisk känsla när Team Sweden kliver in på invigningen med en svensk fana på storbildsskärm bakom sig, dansarna namnges, ja vi som har en idrottsbakgrund har ståpäls. Som alltid svärs en idrottsed av ett par dansare och domare under invigningen. Här försäkrar, högtidligt, idrottarna att mästerskapet skall hållas rent, dvs respektera och följa reglerna, att inte fuska och vara sportsliga och rättvisa

Att få stå på samma golv med alla finalpar är en otrolig upplevelse och detta tror jag att dansarna kommer att ha med sig. Våra svenska par dansade 2 runder (R1 och R-dance) innan de fick sätta sig på läktaren och insupa fantastisk dans.

Konkurrensen är otrolig på ett mästerskap, graderna höjs i hallen för varje runda, energin och karisman höjs och naturligtvis en och annan besviken min bland de som åker ur. Att få möjligheten att få vara med är en ynnest, dessa dagar kommer alla ta med sig

Att få följa våra fantastiska ungdomar är ett privilegium Se dem prata, peppa, insupa och inspireras är ett faktum

Vi tackar och bockar från supportersidan och uppmanar alla som någongång har möjligheten att se ett VM live - gör det! Ni kommer att ha ett barn/ungdom/vuxen mer taggade än någonsin.

Tack från oss Moskvaresenärer genom Carin

Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

 

sök projektstöd

  Skärmavbild 2021-04-17 kl. 10.16.28.png

 

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

Sverigekarta

 

WDSF

WRRC

WADF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link