Boogie Woogie World Cup och Nordiska Mästerskapet

Flera svenska framgångar när World Cup och Nordiska Mästerskapen avgjordes i helgen.

Dansklubben Dancemania stod värd för de internationella tävlingarna som samkördes i helgen där det blev flera fina pallplatser för Team Sweden och de svenska dansarna.

Högst upp i huvudklassen kom Conrad Lindström och Cajsa Weinemo (Söderåsens Blåa Skor/ Dansklubben Buggie) och på bronsplatsen Tobias Ramberg och Lena Magnusson (båda från Mälardalens dansklubb). Det var den första internationella World Cup vinsten för Conrad och Cajsa som var mycket glada och stolta över segern.

I seniorklassen segrade landslagscoacherna Henric och Joanna Stillman som gjorde en comeback på tävlingsgolvet inför hemmatävlingen. Det var en tuff fight mot det franska paret Laurence Nograbat och Daniel Sinigaglia, men där segern till sist gick till svenskarna med 11 poängs skillnad.

Bland juniorerna segrade det finska paret Ida-Loviisa Koivunen och Aaron Koivunen och våra svenska par tog platserna fyra till sex strax utanför pallen. På fjärde plats kom Lina Granö och Felix Freidmann, femte plats kom Astrid Eriksson och Simon Jonsson och sjätteplatsen togs genom Emelie Nordeberg och Oliver Odenius.

Det blev fler fina prestationer av de svenska dansarna och tävlingarna går att se i efterhand på Svenska Danssportförbundets web-tv kanal Danstv.se.

Fullständiga resultatlistor finns här
ONLINE RESULTS (wrrc-registration.com)

 

Ida Kvist 24-04-07