Breaking på Olympiadagen i Stockholm

Breaking är en av idrottsgrenarna vid OS 2024 och därför är Svenska Danssportförbundet på plats på Stockholms Stadion, under Olympiadagen den 9-10 september. Barn och ungdomar ska få möjligheten att prova på Breaking.

I juni besökte Olympiadagen Malmö och även där var några av förbundets breakare på plats, för att ge en bild av dansstilen. Nu är det breakaren Mauro Mardones Rodriguez som kommer svara på frågor och visa Breakingens grunder.

Mauro har utövat Breaking i 22 år och har en gedigen erfarenhetsbank inom Breaking som dans, kultur och konstform. Utbildad vid Redbull Beatriders i New York, undervisat i Breaking på Balettakademin och Danshögskolan och han är en väl anlitad dansare, domare och danspedagog runt om i Europa. Mauro har deltagit i fler än 100 internationella tävlingar, utöver alla de nationella. Han representerade Sverige vid VM 2021 och är med i förbundets elitsatsning inför OS.

Olympiadagen arrangeras av Sveriges Olympiska Kommitté och här ges barn och ungdomar möjligheten att prova på olika idrotter. Besök Sveriges Olympiska Kommittés hemsida www.sok.se för att läsa mer om Olympiadagens program den kommande helgen.

 

Sandra Svanberg 22-09-08