Dans på programmet vid SM-veckan vinter 2023

Den 30 januari–5 februari 2023 är det dags för SM-veckan vinter, i Skövde. Dans är med i programmet med dansgrenarna Disco, Hiphop, Slowdance och Tiodans.

SM-veckan genomförs varje år på olika orter i Sverige, vinter respektive sommar och är öppen för Riksidrottsförbundets medlemmar, 71 specialidrottsförbund, vilka representerar upp emot 210 idrotter. SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. 
 
SM-veckan är svenska mästerskap för seniorer i olika idrotter, i en och samma stad, under en vecka. Här ska intresset öka för idrottsrörelsen och dess olika grenar samt tydliggöra SM-tävlingarnas status. Det är en folkfest med idrott i världsklass, upplevelser och underhållning samt en arena för möten och innovation.

Beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan, tas av Riksidrottsförbundet och Sveriges television tillsammans med värdstaden, genom en urvalsprocess där specialidrottsförbunden ansöker om att bli en idrott på SM-veckan.

Dans är en av flera idrotter, som nu är tillbaka på programmet och Svenska Danssportförbundet ser fram emot en händelserik vecka, som dessutom sänds av SVT.

Mer information kommer om SM-veckan och dansens deltagande!

Vill du läsa mer om SM-veckan i Skövde?
https://smveckan.se/skovde-2022/har-ar-idrotterna-for-sm-veckan-vinter-2023-i-skovde/

Sandra Svanberg 22-09-21