Eldsjäl 2.0

Inom idrottsrörelsen och Svensk Danssport arbetas det på flera sätt med att utveckla idrotten så att alla får, vill och kan vara med. Du som ledare och din fortsatta utveckling är en viktig del i resan mot en danssport för alla.

Unik möjlighet att söka utbildning för att bli framtidens ledare!
Riksidrottsförbundet har tillsammans med Ideella Folkspel tagit fram utbildningen Eldsjäl 2.0 för ledare 18-25 år med fokus och syfte att driva utvecklingsarbete. Utöver utbildning i att bedriva utvecklingsarbete kommer du även få stöd och vägledning av ett nätverk av mentorer. Svensk Danssport har en garanterad plats till förfogande för ledare på denna utbildning och söker nu dig som idag är en driven och engagerad ledare inom danssporten som vill utvecklas i din ledarroll och vill prova att förverkliga dina idéer kring utvecklingen av verksamheten.

Utbildningsprogrammets upplägg och innehåll

Utbildningsprogram ligger på totalt 120 timmar och består av ett antal träffar både fysiskt och digitalt, egen självreflektion och gruppsamtal samt ett eget projektarbete i sitt Specialidrottsförbund eller förening.
ca 30 timmar för sitt egna projekt, 35 timmar på digitala halvdagsträffar, 40 timmar på gemensamma träffar som i fysisk form samt ca 15 timmar för mentorssamtal och aktiviteter i gemensam digital hubb.

Broschyr om utbildningen

Film om utbildningen

Vi söker dig som är:

  • tränare eller ledare i åldern 18 – 25 år.
  • idag har ett ledaruppdrag inom dansen.
  • en person som är driven, framåt och vill vara med och utveckla både dig själv och dansen.
  • har en idé om vilken typ av projekt som du skulle vilja driva och genomföra för att utveckla verksamheten på förenings-, distrikts eller centralnivå.

Ansök till Eldsjäl 2.0

Nu har du möjlighet att ansökan till den fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 med start under hösten 2024.
Klicka här för att ansöka till programmet, sista ansökningsdag är den 15 april.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande organisation med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till danssportens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande.

För frågor kring ansökan eller projektet kontakta Ida Kvist, ida.kvist@danssport.se

Nyfiken på vår Ungdomskommitté kontakta Oscar Ågren, ungdanssport@danssport.org 

Ida Kvist 24-03-15