Föreningsinformation - Idrottens Utbildningsplattform IUP

Viktig information för alla er föreningar inom förbundet kopplat till utbildning och den nya plattformen. Det är nu dags att godkänna integrationen mellan IdrottOnline (IOL) till Idrottens Utbildningsplattform (IUP) som vi nu successivt kommer att flytta all utbildning inom förbundets regi.

Vad innebär Idrottens Utbildningsplattform (IUP) för Er förening?

Förening
Idrottens Utbildningsplattform bygger på en integration från Idrott Online (IOL) till Idrottens Utbildningsplattform (IUP). Det innebär att IUP hämtar persondata från IOL. Varje förening behöver godkänna exporten av persondata för att kunna nyttja IUP. OBS godkännandet behöver ske av någon som har en administrationsroll i föreningen. Om integrationen godkänns flyttas all medlemsdata över från IOL till IUP och på så vis kan medlemmar logga in och nyttja IUP. Varje förening behöver sedan kommunicera ut godkännandet av IUP till sina medlemmar på det sätt som passar bäst. Det bör framgå i föreningens GDPR/Integritetspolicy hur föreningen hanterar persondata vid medlemskap.

Information om den data som exporteras & behandling av personuppgifter i IUP;

Är din förening inte kopplat till IUP hittar du instruktioner om hur det går till i dokumentet 

Föreningsadministratör i IUP
Föreningar kan även lägga till Föreningsadministratör i IUP som kan hjälpa medlemmar med anmälan i plattformen samt se vilka utbildningar föreningens medlemmar har genomfört eller hur det går för dem för att få en överblick över utbildningsläget i föreningen.

Instruktioner - Lägg till Föreningsadministratör

Frågor & Svar IUP

 

Mer om utbildning inom förbundet, klicka här

Vid övriga frågor kontakta utbildning@danssport.se 

Sandra Svanberg 23-09-27