Information om anmälning till SM i Bugg & Rock´n Roll 2022

Viktig information till alla som ska tävla vid SM i BRR 2022.

För att få tävla på BRR SM krävs att man som par/trio gjort tre tävlingar i högre klass än R. Tävlingar som genomförts eller ITG:ats mellan 20 augusti 2021 - 9 oktober 2022 får räknas. SM arrangeras i åldersgrupperna Junior, Vuxen och 35+, se reglementet för vad som gäller för andra åldersgruppers deltagande.

Smala grenar och åldrar där C-klassade par/trior får deltaga är:

- Bugg Junior
- Boogie Woogie Junior & Vuxen
- Dubbelbugg Junior & Vuxen
- Lindy Hop Junior & Vuxen
- Rock'n'Roll Junior & Vuxen

I övriga grenar/åldrar krävs att man har gjort minst en av de tre tävlingarna i B-klass eller högre, eller har minst 15 UP i C-klass, och att man därmed är klassad i lägst B, eller motsvarande regelgrupp om man tänker delta i en annan åldersgrupp än där man normalt tävlar.

T.ex för tävlande i Grand Senior som tänker deltaga i 35+ SM gäller att de skall ha gjort minst en tävling i lägst RG3 (som är regelgruppen för 35B), dvs. BGA.

Verksamhetsområdet för Bugg & Rock´n Roll har även beslutat att göra en särskild satsning på Lindy Hop under 2022 och 2023, därför kan tävlande i Lindy Hop anmäla sig till SM i Bugg & Rock´n Roll 2022 utan att ha deltagit vid någon tidigare tävling. Till SM 2023 kommer det att räcka med en tidigare tävling för de par som anmäler sig till SM i Lindy Hop.

Daniel Blomqvist 22-08-22