Landslagen i Disco och Performing arts presenteras

Det är två starka landslag med mycket utvecklingspotential.

Fem dansare har tagits ut till vardera landslag. Uttagningen baseras på förra årets resultat och de är rankade topp 2, i respektive åldersklass.

Landslagsdansarna i Team Sweden Performing arts
(Uttagna individuellt) 

Alicia Jacobsson ADVUK (Junior)
Adan Wickberg IDSK (Junior)
Tyra Dyberg Art Dance (Youth)

Lisa Jahnstedt IDSK (Adult)
Natalie Forsberg Art Dance (Adult)

Landslagsdansarna i Team Sweden Disco
(Uttagna individuellt) 

Maja Lyckebäck Art Dance (Junior)
Nora Ider DVT (Junior)
Julia Ek KDC (Youth)

Lisa Jahnstedt IDSK (Adult)
Natalie Forsberg Art Dance (Adult)

Landslagslagskapten 
Judith Marinez Åkesson

Landslagscoacher 
Anna G Jansson, Performing art
Amanda Holgersson, Disco

Judith Martinez Åkesson kommenterar:
- De uttagna landslagsdansarna har en bra inställning och trots att de är unga, finns det mycket kloka tankar kring träning och tävling, för att bli riktigt bra och nå sina mål. Det som kan bli utmanande är att de alla redan tränar och tävlar mycket. Det gäller att vi ger dem tillräckligt med aktiviteter för möjligheten att utvecklas men det ska också var en balans mellan tävlandet, återhämtning och skola/arbete så de i stället inte blir för slitna.

I landslagssatsningen kan vi bidra och stötta med mycket runt omkring själva dansträningen, fortsätter Judith. Skadeförebyggande träning, mental träning, träningslära. Att skapa en gemenskap inom landslaget är också viktigt. Även om de tävlar mot varandra och är från olika klubbar gynnas de alla var och en av en stark gruppsammanhållning inom landslaget. Detta vet jag att vi redan har bland dessa dansare, som känner varandra sedan tidigare. Jag ser mycket fram emot att följa dessa två landslag under denna säsong som sträcker sig fram till juni 2023.

Svenska Danssportförbundet erbjuder alla dansare som är i Superstar eller Elitklass, att delta på Elitsatsningsträffar. Det är en satsning på de dansare som är potentiella landslagsdansare på sikt. Landslaget gör Svenska Danssportförbundet ytterligare satsningar på.

  • Svenskadanssportförbundet
  • Danssport
  • Dans
  • Team Sweden
  • Team Sweden Disco
  • Team Sweden Performing art
  • Landslag
  • Elitdansare
Sandra Svanberg 22-09-19