Magisk helg under dans-SM i Västerås

Närmare 300 dansare kom till start och över 120 SM medaljer delades ut. Det är en underdrift att säga att årets Dans SM under SM-veckan i Västerås, blev en pangsuccé! 

I helgen tog svensk danssport över Västerås när eliten tävlade om mästerskapstitlarna i Sveriges officiella dans-SM.

Tre intensiva dagar med högt tryck satte tävlingsgolvet i gungning inför hejande publik och TV-kameror från SVT. Svenska Danssportförbundets SM ger SM-status och Riksidrottsförbundets mästerskapsutmärkelse, det är Sveriges officiella SM i dans.

Breaking gick av stapeln redan på torsdagen vid Färjkajen och resultatet samt SVTs sändning kan ni hitta här: https://www.danssport.se/nyheter/nyheter/sm-i-breaking-avgjort/

Lördagen och söndagen förflyttade sig tävlingen till Mälarenergi Arena på Rocklunda där danserna avlöste varandra från medaljhungriga dansare som lyfte taket med härlig energi.

- Ett fantastiskt SM som var erfarenhetsbyggande inför framtida mästerskap och bjöd på mycket glädje, fin gemenskap och god publicitet för sporten, säger sportchef Magnus Lampert. 

Hela resultatlistan från helgen presenteras på https://vote4dance.com/home/comp/3028/results

För er som inte kunde vara på plats finns SVTs sändning under söndagen att hitta här:
https://www.svtplay.se/video/8PBE2GN/sm-veckan/dans?video=visa

 

Vi önskar alla medaljörer ett stort grattis och tackar arrangörsföreningen Dansklubben Marionetterna för en otrolig dansfest i Västerås!

Jakobssonphotography.com
Foto:Jakobssonphotography.com
Jakobssonphotography.com
Foto: Jakobssonphotography.com
Foto: Jakobssonphotography.com

 

Foto: Jakobssonphotography.com
Foto: Jakobssonphotography.com

 

 

Zandra Idenius 24-07-01