Saga Ax, B-girl Fairytale, redo för sista kvaltävlingen i Breaking för OS 2024

Team Sweden Breaking med B-girl Fairytale, Saga Ax, gör sig redo för Olympic Qualifying Series, OQS I Budapest 22-23 juni. Tävlingen är sista kvaltävlingen i Breaking för att ta sig till OS i Paris 2024.

Under fyra intensiva tävlingsdagar i Urban Park i Budapest kommer sammanlagt 150 idrottare i BMX, Klättring, Skateboard och Breaking att få sina kvotplatser till OS.

För Breaking står sammanlagt 20 platser på spel, 10 för B-boys och 10 för B-girls för att, tillsammans med redan direktkvalade, vara 16 Breakare inom respektive kategori i Paris.

- Konkurrensen i världen inom Breaking är stor och vi behöver utvecklas mer för att nå toppen inom både B-boys och B-girls, säger landslagscoach Ferhat Düz.

 

Redo för Olympic Qualifying Series

Resan mot OS började redan 1 juli 2022 och nu är det dags för den sista tävlingen. Under kvalperioden har Breakare från hela världen tävlat om att få rankingpoäng för att sedan vara en av 40 som tar sig till slutspelet, Olympic Qualifying Series, OQS.

-  Och vi har en svensk Breakare, Saga Ax -B-girl Fairytale, som tagit sig hela vägen till OQS, säger Ferhat.

- Nu har Sverige en chans på den här historiska resan och vi ska göra vad vi kan för att Saga ska vara en av de 10 B-girls som går vidare till Paris. Saga har redan visat att hon tillhör de 40 bästa i världen, nu handlar det om att vara bäst när det gäller, lägger Ferhat till.

Svenska Danssportförbundet önskar ett stort lycka till!

 

Schemat i Budapest:

Midsommarafton 21/6 träningsdag
22/6 kvaltävlingar
23/6 finalpass

Olympic Chanel streamar tävlingen: Olympic.com

 

Kontakt: Magnus Lampert, Sportchef, magnus.lampert@danssport.se

Zandra Idenius 24-06-10