Silver till Sverige vid VM i Disco

Team Sweden Disco stod sig bra i den hårda konkurrensen och levererade 6 finalplatser. Medaljtunga Lisa Jahnstedt tog silver i den mest prestigefyllda klassen - Disco Solo Adult. 

Nio landslagsdansare var på plats i Belgien, tillsammans med landslagscoach Anna G Jansson. Det var hög nivå och hård konkurrens i årets VM och ändå plockade landslaget följande topp 10-placeringar:

Lisa Jahnstedt: Silvermedalj - Disco Solo Adult
Lina Saito Helander: 4:e plats - Disco Solo Junior
Natalie Forsberg & Lisa Jahnstedt: 4:e plats plats - Disco Duo Adult
Maria Ryman: 5:e plats - Disco Solo Adult
Isolde Lenéer & Vera Fredriksson: 5:e plats - Disco Duo Youth
Natalie Forsberg: 7:e plats - Disco solo Adult

Judith Martinez Åkesson, förbundskapten för Team Sweden Disco & Performing arts:
- Utöver resultat och medaljer är det viktigt att tänka långsiktigt med landslaget. För de som inte har tävlat så mycket internationellt, våra Juniorer, handlar det mycket om att få erfarenhet av stora, internationella tävlingar. Det blir tydligt vilka delar i den egna dansen man behöver utveckla och förbättra. Ålder, erfarenhet och vidare utveckling inom dansen – det är receptet för att nå sin yttersta potential vid mästerskap. 

- Hela landslaget har utvecklats mycket under det gångna året, men alla dansarna har mycket mer att ge. Det kommer bli spännande att fortsätta följa dem under säsongen. I januari har vi ett stort landslagsläger på Bosön i samtliga grenar och i april är det EM i Disco.  

Anna G Jansson, landslagscoach för Team Sweden Disco & Performing arts:
- Det var en fantastisk helg fylld med dans! Jag upplevde att alla var på bra humör och laddade inför dagen. Dansarna höll ett bra tempo, trots att det blev några som fick dans om på grund av domarna. Vi hade haft samtal inför tävlingsdagen om vikten att de tävlar för Sverige och inte som enskild individ, som på tävlingar hemma. Dansarna visade på bra laganda och stöttade varandra oavsett resultat. Jag är stolt över lagets sammanhållning, deras prestation och den fantastiska helg vi hade tillsammans! 

Ett stort gäng supportrar följde mästerskapet på plats.

Foto: Sofia Lennéer  • Svenska Danssportförbundet
  • Vi är svensk dansport
  • Danssport
  • Team Sweden
  • Disco
  • Landslag
  • Dans
Sandra Svanberg 23-11-07