Svensk danssport får ny sportchef

Svenska Danssportförbundet stärker elit och landslagssatsningen, genom att välkomna Magnus Lampert som sportchef.

Förbundet har under en tid sökt efter en sportchef, som kan ta sig an uppdraget att utveckla danssportens fem elit & landslagsområden. Utveckling inom både bredd och elit är i fokus.

Svenska Danssportförbundets generalsekreterare, Thomas Jansson:
- Förbundet får genom Magnus, en sportchef med bred erfarenhet av rollen och som även har en fantastisk förmåga att leda och utveckla teams och individer. Våra elitdansare, landslagskaptener och coacher kommer nu få den uppmärksamhet och fokus som vi sedan länge planerat för.

Magnus kommer från Svenska Bangolfförbundet, där han hade en liknande roll. Han har även varit sportchef på Svenska Bilsportförbundet, där han utvecklade sporten och bidrog till flera svenska EM och VM-medaljer.

- Jag tycker att det ska bli otroligt roligt och spännande att få arbeta med Danssport, kommenterar Magnus. Att få vara en del i sport med puls, energi och rörelseglädje ska bli väldigt inspirerande. Jag tror att jag kan bidra med erfarenhet vad gäller sammanhållningen av Team Sweden och dess kopplingar mot både RF och SOK. Att jobba strategiskt gentemot utvecklingsplaner, visioner och nå dess mål är något jag verkligen brinner för. Jag har många års erfarenhet av att vara ”spindeln i nätet” i många olika sporter och jag tror och hoppas att min kompetens kan vara en viktig pusselbit för förbundet, sporten och dess dansare. Jag ser framemot att komma igång och komma ut i rörelsen.

Magnus avslutar sin tjänst som sportchef på Svenska Bangolfförbundet och tillträder sin nya tjänst den 21 november.

Svenska Danssportförbundet hälsar Magnus hjärtligt välkommen till ett förbund redo att lyfta svensk danssport!


Foto: Generalsekreterare Thomas Jansson & Sportchef Magnus Lampert

  • Danssport
  • Dans
  • Sportchef
  • Elitidrott
  • Landslag
  • Svenskadanssportförbundet
Daniel Blomqvist 22-10-09