Svenska dansare till Nordic Championship 2022 & World Cup

Det är en viktig tävlingshelg för Svenska Danssportförbundets dansare inom Bugg & Rock´n Roll-danserna.

Nordic Championship 2022 arrangeras i Odense, Danmark. Boogie Woogie, Bugg, Lindy hop, Rock´n Roll Freestyle är några av dansstilarna som nordiska mästare ska utses i. Sverige har 15 tävlande par.

Samma dag är det World Cup i Boogie Woogie där 10 länder deltar. Sverige representeras av 13 par och av dessa har vi två juniorpar som tävlar i Boogie Woogie, Elin Eriksson och Alex Henriksson-Cole samt Amanda Berglind och Valdemar Selgeryd.

Amanda och Valdemar ser nu fram emot att tävla i sitt första internationella mästerskap. De började båda dansa vid 7 års ålder och har tävlat tillsammans sedan 2019. Pandemin stoppade tävlandet under två år och därför är det nu ett efterlängtat mästerskap som äger rum. I Nordiska Mästerskapen tävlar de i Boogie Woogie och Bugg, i World Cup är det fokus på Boogie Woogie.

Förberedelserna har pågått i några veckor där bra mat och sömn prioriterats samt ett ökat antal träningar, för att vara i så bra form som möjligt.

- Dans är en sport där jag både får träna hårt och tävla, säger Amanda. Dansen medför gemenskap och glädje då jag får göra det jag tycker är roligast.

- Dans är det roligaste jag vet och det som driver mig mest är att jag får tävla i det, beskriver Valdemar. Det är också något som gör det möjligt för mig att uttrycka mig fritt.

I den svenska truppen ser vi många av Svenska Danssportförbundets fantastiska dansare inom swingdanserna. World Cup i Boogie Woogie kan följas på WRRC hemsida:

https://wrrc.dance/live-results-world-cup-boogie-woogie-odense-14-05-2022/

Se hela deltagarlistan till World Cup:

https://www.wrrc.org/results/2022-402/#

Vi önskar alla tävlande ett stort lycka till!

På bilden:
Valdemar Selgeryd & Amanda Berglind

Foto:
Angelica Brobeck

Daniel Blomqvist 22-05-12