Team Sweden Hiphop: Landslaget uttaget och ny landslagscoach på plats

Det är en spännande säsong som väntar Team Sweden Hiphop. Nya dansare har tagit plats i landslaget och ledningen stärks upp med en erfaren och välrenommerade landslagscoach. 

Sju starka och målmedvetna elitdansare är uttagna. Dansarna har toppresultat från den nationella tävlingsarenan, bla SM-veckan i Skövde, men även medaljer från vårens internationella Hiphop Cup i Šiauliai, Litauen.    

Sveriges landslagsdansare i Team Sweden Hiphop 2023/2024:    

Bria Aziz – Victory Dance Academy, Göteborg   
Elvira Johansson – Marionetterna, Västerås  
Felicia Söder – Victory Dance Academy, Göteborg   
Filippa Mann – Art Dance, Falköping  
Kiron Hedgate – New York Dance, Lund
Mabelle Hanna – Art Dance, Falköping  
Maja Lyckebäck – Art Dance, Falköping    

Ledningen för Team Sweden Hiphop välkomnar Márcio Ratinho, som ny landslagscoach. Marcio är en mycket erfaren dansare och artist med en enorm kärlek till hiphopens dans och kultur. Han har byggt upp ett starkt rykte som soloartist och danslärare under de senaste åren, över hela världen, och hans motto är: “Det handlar inte om hur bra du är utan hur bra du vill bli”. Victor Henriksson-Urech fortsätter som förbundskapten och Mikaela Olsson fortsätter som landslagscoach. 

- Det är ett landslag att vara stolt över, säger förbundskapten Victor Henriksson-Urech. Jag slås av varje dansares ständiga utveckling, hur de hela tiden vill lite mera, hur de hittar sig själva som dansare och individer och den fantastiska stämningen. Jag är även stolt över mitt coachteam. Tillsammans kommer vi kunna ge maximal utvecklingsmöjlighet, stöd och gemenskap. Det ska bli spännande att följa och leda!     

Det är ett tungt team som ansvarar för landslagssatsningen i Hiphop. De har alla framgångsrikt jobbat med elitdansare och har erfarenhet från roller som coach, domare och föreläsare – både nationellt och internationellt.  

Sportchef Magnus Lampert kommenterar: 
- Nya landslag inför ny säsong, är alltid spännande. Jag har fullt förtroende för förbundskaptenernas omdöme och arbete inom Team Sweden. Team Sweden Hiphop har utvecklats mycket under det gångna året och jag ser fram emot att att följa det nya lagets resa.  

  • Svenska Danssportförbundet
  • Danssport
  • Team Sweden
  • Hiphop
  • Landslag
  • Vi är svensk dansport
Sandra Svanberg 23-07-04