Triss i segrar för Nils och Bianca i Lindy Hop i Harlem

Under International Lindy Hop Championships arrangerades tävlingar i världsklass i Harlem, New York, helgen 23-27 maj. Svenska paret Nils Andrén och Bianca Locatelli levererade på toppnivå mot eliten under hela helgen!

Internationella Lindy Hop-mästerskapen (ILHC) är ett prestigefyllt evenemang som firar andan och kulturen kring Lindy Hop, en populär swingdans. ILHC arrangerar årliga tävlingshelger som inkluderar världsklassiga tävlingar, olika kulturella aktiviteter och dansklasser med expertinstruktörer.

Strålande start på tävlingshelgen

Fredagen bjöd på inbjudanstävling, Invitational Strictly, en av de tuffaste tävlingarna med hårt motstånd, där världseliten bjuds in att möta varandra och det svenska paret Nils och Bianca var på plats.
En tävling där det går snabbt och man har några få sekunder på sig att leverera - där och då.
”Just Invintational är det största du kan vinna inom det formatet”, säger Nils.

Med dunder och brak gick vårt svenska par in och plockade hem segern och guldet i Invintational. En fantastisk prestation i stenhård konkurrens och hög nivå bland legender inom Lindy Hop.
”Vi fick dansa bland de vi såg upp till när vi började”, fyller Bianca i.

Guldregnet fortsatte

Under lördagen sedan blev det istället Stricly Throwdown. En världsfinal av andra kvaltävlingar som sker i Europa, Asien, Syd- och Nordamerika, topp tre från Invitational dagen innan samt All Star, en annan division. Alla som varit bäst i sina divisioner har krigat för att få vara med och möts och slåss mot varandra i denna finalen.
”Att möta dem och blanda allihopa mot varandra, det är lite nerver i det”, säger Bianca.

Placeringen i lördagens världsfinal blev ytterligare en vinst och guld för duon.

Till söndagen sedan avslutades tävlingshelgen med Normalizer, den division paret satsat mest på i träning, sytt nya kläder osv. Ett annat format i form av battle där man går in en och en och möter andra par. Även i denna divisionen blev det guld för Bianca och Nils, vilket gjorde att de vann allt de ställde upp i under helgen.

”Vi hade ju främst satsat på den divisionen Normalizer, sista tävlingen på hela eventet, men absolut försökt göra vårt bästa i de andra två, så att det gick så pass bra i de andra två var ändå överraskande.”, säger Nils.

Stort grattis till helgens framgångar och segrar önskar SDF!

 

Nils Andrén och Bianca Locatelli

Nils Andrén och Bianca Locatelli

Zandra Idenius 24-06-07