Verksamhetsområde Bugg & Rock´n Roll informerar om arbetet med nya tävlingsreglementet

Den 1 september 2023 trädde det nya tävlingsreglementet för Bugg & Rock´n Roll i kraft och det nya tävlingssystemet är nu lanserat efter hårt arbete från projektgruppen inom Svenska Danssportförbundet.

Efter lanseringen har VO-BRR både informerat, besvarat och utbildat inom det nya systemet för att stå redo inför tävlingsstart.

Det är en stor och komplex förändring som det nya tävlingssystemet har medfört, det gör att vi nu är mycket nöjda och glada över att äntligen kunna införa detta!  

Men som med de flesta stora förändringar är det inte möjlig att förutse alla effekter på förhand utan nu påbörjas arbetet med att följa upp och finjustera systemet. Redan nu arbetas det med att förtydliga och justera vissa delar i reglementet.

VO-BRR vill därför tacka alla som på något sätt lämnat feedback till DSF:s arbete.

I och med detta vill vi även delge er vårt fortsatta arbete framåt, och här nedan redogör vi vårt arbetssätt.

Arbetssätt:
arbetsgruppen sammanställer löpande inkomna ärenden om tävlingssystemet och reglementet för att utvärdera ärendets dignitet.

Efter det fattar VO-BRR beslut i respektive ärende.

Då VO-BRR måste förhålla sig till att tävlingsreglementet bara får uppdateras två gånger per år och dessutom vid fasta tidpunkter så kommer detta medföra att vissa allmänna dispenser samt tillägg kan komma att godkännas temporärt innan de har inarbetats i reglementet och fastställts av FS.

Tills vidare kommer vi att samla alla dispenser och tillägg som en bilaga till reglementet för ni på bästa sätt ska ha en möjlighet att finna dessa. 

Har du eller din förening några funderingar på det nya systemet så är ni varm välkommen att kontakta oss inom VO-BRR.

Med vänliga hälsningar!

Kristoffer Viström
Ordförande VO-BRR
vo-brr@danssport.org

 

Sandra Svanberg 23-09-27