Vilka får tävla vid SM i Bugg & Rock´n´Roll 2023?

För att få tävla på BRR SM krävs att man som par/trio gjort tre tävlingar i högre klass än R. Tävlingar som genomförts eller ITG:ats mellan mellan 16 April 2022 och 15 April 2023 får räknas. SM arrangeras i åldersgrupperna Junior, Vuxen och 35+, se reglementet för vad som gäller för andra åldersgruppers deltagande. VO-BRR har beslutat att även ungdomspar, trio och dubbel i C-klass, får tävla i JSM 2023.

I följande grenar och åldrar får par/trior i C-klass eller högre deltaga:

- Bugg Junior
- Boogie Woogie Junior
- Dubbelbugg Junior & Vuxen
- Lindy Hop Junior & Vuxen
- Rock'n'Roll Junior & Vuxen

Ungdom C

I övriga grenar/åldrar krävs att man har gjort minst en av de tre tävlingarna i B-klass eller högre, eller har minst 15 UP i C-klass, och att man därmed är klassad i lägst B-klass.

Om man tänker delta i en annan åldersgrupp än där man normalt tävlar krävs att man är klassad i samma regelgrupp som B-klass i den åldersgrupp man tänker delta i. T.ex för tävlande i Grand Senior som tänker deltaga i 35+ SM gäller att de skall ha gjort minst en tävling i lägst RG3 (som är regelgruppen för 35B), dvs. BGA.

VO BRR har också beslutat att göra en särskild satsning på Lindy Hop under 2022 och 2023 och därför kan tävlande i Lindy Hop anmäla sig till SM2023 med endast en tävling i tidsintervallet.

Endast tävlingar på plats räknas, t.ex webbsända eller inspelade tävlingar räknas t.ex inte.

SM i BRR arrangeras av Candanza i Skövde den 19-20 maj och anmälan är öppen: 
https://dans.se/comp/game/?id=170457

Fotograf: Renata Kaleta

Sandra Svanberg 22-12-20