Informationsmöte om Paradans och anmälan till grundutbildning

Informationsmöte för er som vill få insikt i vad det innebär att inkludera Paradans i er förening. För er som vill gå en grundläggande utbildning finns länk till mer information och anmälningslänk.

Informationsmöte om Paradans

Paradans är Danssportförbundets samlingsnamn på dans som vänder sig till personer med funktionsnedsättningar. Vid det här tillfället berättar vi kort om vad Paradans är och hur ni som förening kan starta verksamhet. Som en del av inspirationen beskriver vi hur andra föreningar har gjort. Under träffen får du också också veta vilket stöd Paradansprojektet kan ge er som förening om ni vill starta igång. Tillfället passar dig som sitter i styrelsen och dig som kanske vill vara ledare i dans för personer med funktionsnedsättningar.

Under våren erbjuder vi två digitala tillfällen 17 maj 19.00-20.30 och 31 maj 19.00-20.30.

Anmäl dig direkt till projektet på parasport@danssport.org


Grundutbildning i Paradans

Vår grundutbildning i Paradans vänder sig till dig som kan dans, men inte så mycket om funktionsnedsättningar. Vi pratar bland annat om hur en inkluderande verksamhet och ledarskap är och hur du som ledare ska tänka när du startar upp och planerar en kurs. Utbildningen består av inläsning inför utbildningstillfället och en digital träff där du tillsammans med andra blivande ledare samtalar om utmaningar du kan mötas av. Utbildningen är gratis.

Du kan läsa mer om utbildningen och anmälda dig här, senast den 31 maj:

https://dans.se/dsf/shop/?event=159767

Nästa utbildning går 12 juni, 9.00-15.00 via Teams.

 

Daniel Blomqvist 22-05-09