Danslokal

Utbildning

Utbildning

Vilken utbildning vill du gå för att utveckla dig och därmed bidra till föreningens och förbundets utveckling? I den kommande utbildningsportalen kommer du enkelt att kunna utvecklas hos oss.

Klicka på teasern för att komma till den nuvarande kalendern, där utbildningar presenteras.

Ny utbildningsportal under utveckling:
Under utvecklingsperioden är delar av informationen borttagen från hemsidan. Om ni har frågor om utbildning, så kontaktar ni oss på kansliet, så vi kan hjälpa er under den tid som informationen är knapphändig: utbildning@danssport.se 


Kort om utbildning inom danssportförbundet:

Vi erbjuder möjligheten att utveckla sig genom fortbildning. Rörelse och ledarskap, i en pedagogisk inramning är grunden i vårt utbildningsarbete. Det kommer finnas ett brett utbud inom flera av våra verksamheter, där du själv kan välja varierande inriktningar beroende på intresse.

Du kan även arrangera utbildningar eller bli godkänd utbildare.

Vad gör vi?

  • jobbar med utbildningsportalen och innehållet i utbildningarna
  • beslutar om sanktioner från föreningar som vill hålla utbildning
  • kan bistå föreningar med rådgivning i utbildningsfrågor
  • Har översikt över utbildare
  • håller i vissa utbildningar och seminarier
  • svarar på frågor och diskuterar utbildning 


Vi ser fram emot att erbjuda er den nya utbildningsprotalen
och följa er som vill utvecklas inom danssporten!

 


Idrottens utbildningsplattform (IUP)


Svenska Danssportförbundets utbildningsverksamhet kommer successivt flyttas över till vår utbildningsplattform. Där kan du hitta alla utbildningar både med digitala och fysiska träffar. Arbetet pågår tillsammans med central projektledare Ida Kvist, Förbundskoordinator och DSF:s verksamhetsområden (VO), STÖD-områden (Team Sweden, Paradans & Juridik), Projekt (Breaking) och andra berörda områden. Tålamod är det som krävs innan allt är klart och tills dess löper utbildningarna på som vanligt tills annat meddelas.

Svenska Danssportförbundets utbildningsplattform hittar du på: utbildning.danssport.se/

Så vad innebär Idrottens Utbildningsplattform för dig i din roll inom Danssport, antingen som förening eller medlem?

Förening
Idrottens Utbildningsplattform bygger på en integration från Idrott Online (IOL) till Idrottens Utbildningsplattform (IUP). Det innebär att IUP hämtar persondata från IOL. Varje förening behöver godkänna exporten av persondata för att kunna nyttja IUP. OBS godkännandet behöver ske av någon som har en administrationsroll i föreningen. Om integrationen godkänns flyttas all medlemsdata över från IOL till IUP och på så vis kan medlemmar logga in och nyttja IUP. Varje förening behöver sedan kommunicera ut godkännandet av IUP till sina medlemmar på det sätt som passar bäst. Det bör framgå i föreningens GDPR/Integritetspolicy hur föreningen hanterar persondata vid medlemskap.

För mer information om den data som exporteras och behandling av personuppgifter i IUP se dokumenten 
Är din förening inte kopplat till IUP hittar du instruktioner om hur det går till i dokumentet Godkännande av export från IdrottOnline till Idrottens Utbildningsplattform
 
Föreningar kan även lägga till Föreningsadministratör i IUP som kan hjälpa medlemmar med anmälan i plattformen samt se vilka utbildningar föreningens medlemmar har genomfört eller hur det går för dem för att få en överblick över utbildningsläget i föreningen.

Instruktioner om hur du blir föreningsadministratör samt vad du kan göra som föreningsadministratör hittar du i dokumentet Lägg till föreningsadministratör

Medlem i en Danssportförening
Du har tillgång till IUP om din förening har godkänt exporten från IdrottOnline till IUP och du kan därefter skaffa din egen inloggning.

Genom din inloggning får du tillgång till din unika utbildningsprofil där du kan söka och anmäla dig till utbildningar, både med fysiska träffar och digitala utbildningsmoduler. Du kommer kunna se genomförda och pågående utbildningar samt se vilka utbildningar som krävs för olika behörigheter (nivåer), utbildningstyperna bygger på varandra – en godkänd utbildning (eller del av utbildning) ger behörighet till nästa nivå. Du kan även se och hämta kursintyg från godkända utbildningar och sammanställa ditt CV för att exempelvis kunna skriva ut det. I plattformen kommer även det mesta av utbildningsmaterialet att finnas. Det kan exempelvis vara i form av texter, kompendier, bilder, filmer och quiz. För ny användare eller vid hjälp med inloggning se dokument Instruktion för inloggning i IUP

Vi har samlat ett dokument med frågor och svar om IUP som vi hoppas kan bidra med tydlighet. Se dokument Frågor & svar
22-06-16