Förbundsmötet 2023!

I helgen samlades representanter från förbundets föreningar, distrikt, verksamhetsområden, stödområden, projektgrupper, kansli, förbundsstyrelse, dansare och dansföräldrar – alla är en del av Svenska Danssportförbundet.  Det blev en helg med fokus på gemenskap, glädje och den demokratiska processen som är grundläggande i den svenska idrottsrörelsen.

Den nya förbundsstyrelsen utsågs under förbundsmötet, under ledning av mötets ordförande Christer Pallin:

Ordförande: Tina Sturesson
Vice ordförande: Karolina Filipsson
Ekonomiansvarig: Jan Lund-Jensen
Ledamöter: Judith Martinez Åkesson, Therese Magnesen Komét, Joacim Moberg, Oscar Ågren
Suppleanter: Anna Isvén,  Mikael Westberg, Lukas Holster Krantz
Verksamhetsutskottet utgörs av: Tina Sturesson, Karolina Filipsson & Jan Lund-Jensen

Margaretha Bäck, Victor Henriksson och Tony Irving tackades av för den tid och det engagemang de vigt åt förbundets styrelsearbete.

Helgens båda dagar bjöd på workshops inom olika områden som verksamhetsinriktning, Vision 2023, utbildningsprojekt, den nya visuella identiteten, framtidsprojekt, omvärlden och ekonomi. Vi hoppas att alla närvarande fick en bred inblick i både förbundets dagliga arbete och i de större målen som siktas över tid. Inblick i arbetet som ska lyfta förbundet och danssporten steg för steg.

Under lördagskvällen hyllades:
- Utvecklingsstipendiater: Benjamin Jonsson & Mira Roedbro, Lisa Jahnstedt, Maja Forsberg
- Förtjänsttecken: Elisabeth Westenson – Brons, Håkan Lagström – Silver, Katharina Lagström - Brons
- Årets Förening: Victory Dance Academy

Stipendiaterna bjöd på uppvisning och det blev tydligt att det var just dessa dansare som under 2023 ska få möjligheten till ekonomiskt stöd i den fortsatta utvecklingen. Representanter från förbundets stödområde för Paradans (Jan & Therese Antonsson) och visade oss sin höga nivå i dans med rullstol och det starkt berörande uttryck som dans kan förmedla.

Vi är så tacksamma för att Paradansare med intellektuell funktionsnedsättning, från Mälardalens Dansklubb kom och engagerade oss alla, när de visade upp sitt kommande avslutningsnummer.

Naturligtvis arrangerar det här förbundet även en tävling under kvällen. En tävling som samlade de flesta på dansgolvet inför en jury (Ida Kvist & Katharina Nilsson), med en musikansvarig (David Ekroth) vid mixerbordet och en tävlingsledare (Jimmy Karlsson) som såg till att struktur och ordning hölls. Att byta danspartner och dansa till olika musikstilar och därmed försöka dansa de olika dansstilarna…….med dansare på olika nivåer! Det blev en fantastisk kväll och inför nästa års förbundsmöte, finns redan en plan på hur detta kan utvecklas än mer.

Efter söndagens workshops, var det dags för en paneldiskussion där landslagskapten för Team Sweden Disco & Performing arts (Judith Åkeson Martinez), sportchef (Magnus Lampert) och ledamot i verksamhetsområdet Bugg & Rock´n´Roll (Katharina Nilsson) avhandlade olika aktuella ämnen som bla elitidrott och förberedelserna inför EM i Disco & Performing arts i Stockholm nästa helg. Helgen avslutades med en god lunch, efter avtackning av kansliets projektledare Jens Johansson och tidigare tf generalsekreterare och senare ekonomi/ stabsansvarige, Lena Sulkanen.

Vi vill tacka alla er som kom till Sollentuna, för att ni bidrog till bra diskussioner, skratt och en familjär atmosfär. Vi sammanfattar helgen med samma ord som den nya logotypens innebörd och grund:

Kreativitet, energi, inkludering, utveckling och stolt gemenskap i ett enat förbund! 

Vi ser redan fram emot Förbundsmötet 2024!


Handlingar

Förbundsmöteshandlingar 2023
FM protokoll 2023
Årsbok
Presentation av valberedningens förslag
Föreningar med rösträtt vid FM 2023

Bild: Förbundsstyrelsen
Fotograf: Judith Hultman 

  • Svenska Danssportförbundet
  • Förbundsmöte
  • Vi är svensk dansport
  • Förningsliv
  • Danssport
  • Dans
Sandra Svanberg 23-04-24