GB0A3318

Tävling

Information till dig som tävlar

För dig som tävlar och för föreningens tävlingsansvarige finns här samlad information, handledningar och blanketter. Samma material gäller för tävlingsdansare, oavsett nivå inom den officiella tävlingsverksamheten. Landslagsdansare hittar sina dokument på sidan om Team SwedenVilka dansstilar kan man tävla i?

Kanske är du som tävlar, intresserad av att tävla i andra dansstilar. Här är alla dansstilar som ingår i den officiella tävlingsverksamheten:

Bugg & Rock´n Roll
Boogie Woogie, Lindy hop, Bugg, Dubbelbugg och Rock´n´Roll

Standard, Latin & Tiodans
Standard: Modern vals, Quickstep, Tango, Wienervals, Slow Foxtrot
Latin: Cha-Cha-Cha, Samba, Rumba, Paso Doble, Jive
Tiodans: Här tävlar du i alla Standard- och Latindanserna

Disco & Performing Arts
Disco Dance, Acro Disco, British Freestyle, Slowdance 

Hiphop 
Battle All Styles, Popping, Locking och House

Breaking
Breaking utförs i Solo eller CrewHur anmäler sig dansare till tävling?


Det är dansarens förening som ansvarar för dansarens anmälningar till tävlingar. I varje förening som har tävlingsdansare ska det finnas en tävlingsansvarig som har passande behörigheter i dans.se. 

Den tävlingsansvarige i föreningen ser till att dansarna har rätt licens och anmäls till rätt tävlingsklasser. Detta administreras i dans.se av föreningen.


Hur anmäler man sig till internationell tävling?

Alla dansare får tävla på alla tävlingar som arrangeras av förbund som är anslutna till Svenska Danssportförbundet, WDSF, WRRC och WSDC.

Det är dansarens förening som ansvarar för dansarens anmälningar till internationella tävlingar som inte är mästerskap. För att kunna bli anmäld till dessa tävlingar så behöver kansliet bli meddelande om det för att kunna anmäla dansarna i de internationella systemen. I övrigt är det dansarna själva som ansvarar för all logistik kring resa, boende o dylikt.

Vid mästerskap tas dansare från landslaget ut, och administration kring anmälan och logistik sköts av kansli och respektive Team Sweden. 

För att kunna tävla inom WDSF behöver dansarna själva skaffa ett eCard via WDSF:s hemsida. När ansökan är inskickad och betald kontaktas kansliet av dansarnas förening för att de ska gå in och godkänna. 

Info om WDSF eCardTeam Sweden - Sveriges elit- & landslagssatsning

Sveriges elit & landslag ingår i Team Sweden. Det är åtta landslag och uttagning till dessa sker två gånger om året.
Läs mer om Team Sweden  

Förebyggande åtgärder vid internationellt tävlande:
https://www.danssport.se/foerening/krishantering-terrorberedskap/


Livesändning & fotografering

Tävlingar kan livesändas på förbundets kanal DansTV. Mästerskap sänds alltid och övriga tävlingar, sänds i de fall som tävlingsarrangören väljer det.  

Tävlingar kan även fotograferas av ackrediterade fotografer vid mästerskap och av föreningens valda fotograf vid övriga tävlingar.

Material från sändning och fotografering äger förbundet rättigheterna till och det kan komma att användas i marknadsföringssyfte i förbundets kanaler som tex hemsida, sociala medier, nyhetsbrev.


Du är välkommen att kontakta förbundets verksamhetsområden, om du har frågor:

Vi på kansliet hjälper och vägleder dig och föreningens tävlingsansvarige: kansliet@danssport.se

Skapad av: Theres Frifarare 23-11-26