Förening

Vi är Svensk Danssport! Är du?

35 000 dansare - 70 dansstilar - 176 föreningar - 8 landslag - 1 OS-satsning! 

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté. Vi utvecklar och administrerar Sveriges officiella danssport nationellt. Internationellt representerar Team Sweden. Dansen utövas i våra föreningar och tillsammans är vi stolta över att vara en del av svensk idrottsrörelse.

Förbundet är även medlem i de internationella organisationerna inom danssport: World DanceSport Federation, World Rock´n´Roll Confederation, World Swing Dance Council & World Artistic Dance Federation.

Här finns samlad information om hur ni startar en förening och driver den i trygg inramning inom förbundet, om medlemskapets fördelar och innebörd, om de ekonomiska stöd som erbjuds, om utvecklingsmöjligheter och den support som kansliet ansvarar för. 

Dansen Vill - ett dokument som presenterar förbundets värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport och som ligger till grund för föreningar, distrikt och centrala funktioner i utformningen av de egna målen och  handlingsprogram. 

Det är vi, våra specialidrottdistriktsförbund och RF/ SISU Idrottsutbildarna som tillsammans ger er förening en god start, en drivande och utvecklande verksamhet, gemenskap och dansglädje. 

Välkommen!

Skapad av: Sandra Svanberg 22-05-13