GB0A3318

Tävling

Tävla i Sveriges officiella tävlingsverksamhet för danssport!

Alla är välkomna att tävla i danssport. Oavsett om du är nybörjare i tävlingsverksamheten, på elitnivå eller landslagsdansare som representerar Sverige i de internationella mästerskapen. Att tävla ska vara lustfyllt och det är DU som bestämmer vilken nivå du vill uppnå.

Tävlande inom Svenska Danssportförbundet tävlar inom Riksidrottsförbundet och därmed i den svenska officiella tävlingsverksamheten inom danssport. Historieböckernas guldmedaljörer utses vid mästerskapen, nationella och internationella.

Genom att vara medlem och dansa i en av förbundets föreningar, finns även möjligheten att bli en av Sveriges officiella landslagsdansare, i något av Team Swedens 8 olika landslag. Förbundets medlemskap i Sveriges Olympiska Kommitté, öppnar upp för den unika möjligheten att nå ända fram till Olympiska Spelen i antagen dansgren. Inför OS 2024, pågår en OS-satsning i Breaking.

Förbundets medlemskap i de officiella nationella och internationella organisationer inom idrottsrörelsen, här är samtliga medlemskap:

- Riksidrottsförbundet
- Sveriges Olympiska Kommitté
- World Dance Sport Federation
- World Rock´n Roll Confederation
- World Swing Dance Council.


Hur gör man om man vill börja tävla? Hur fungerar tävlingsverksamheten? Vem arrangerar tävlingar? Vad är Team Sweden? 

Här finns allt du behöver veta för att börja tävla


Skapad av: Theres Frifarare 22-05-13