Bildhander

Ung Danssport

Lovisa Andersson - deltagare i Eldsjäl 2.0 2023.

Om Eldsjäl 2.0

Nu är det dags för Lovisa Andersson att ta plats i utvecklingsprogrammet, som är en unik möjlighetför att bli framtidens ledare. Vi ser fram emot att följa hennes resa.

Lovisa Andersson har nu påbörjat hon sitt projekt och hon behöver nu hjälp från förbundets BRR-dansare i åldern 15-25 år.

Inbjudan från Lovisa: 

Hej,
Mitt namn är Lovisa Andersson och jag är dansare från Sportdansklubben Laxbuggarna i Halmstad. Jag är med ett utvecklingsprogram som heter Eldsjäl 2.0, som arrangeras av Riksidrottsförbundet och Folkspel.Mitt projekt under programmets gång är att skapa en "Workshop om psykisk hälsa - kopplad till träning och tävling inom BRR-danserna". Målgruppen för workshopen är Bugg & Rock´n Roll-dansare i åldern 15-25 år, oavsett om du tävlar eller inte.
Genom frågeformuläret ska jag samla in data som jag ska använda mig av i min workshop framöver. Alla svar är ANONYMA. Jag hoppas att du som är BRR-dansare och i rätt ålder, vill ta några minuter av din tid och svara på frågorna.

Till enkäten:https://docs.google.com/forms/d/1F7CuagU7hVv1l5G60rjZ2SzX-9cIicY94r45-zilHyc/edit
Tack för hjälpen!
Lovisa


Om Eldsjäl 2.0

Broschyr om utbildningen

Film om utbildningen

Inom idrottsrörelsen och Svensk Danssport arbetas det på flera sätt med att utveckla idrotten så att alla får, vill och kan vara med. Du som ledare och din fortsatta utveckling är en viktig del i resan mot en danssport för alla.

Riksidrottsförbundet har tillsammans med Ideella Folkspel tagit fram utbildningen Eldsjäl 2.0 för ledare 18-25 år med fokus och syfte att driva utvecklingsarbete. Utöver utbildning i att bedriva utvecklingsarbete kommer du även få stöd och vägledning av ett nätverk av mentorer. Svensk Danssport har två platser till förfogande för ledare på denna utbildning och söker nu dig som idag är en driven och engagerad ledare inom danssporten som vill utvecklas i din ledarroll och vill prova att förverkliga dina idéer kring utvecklingen av verksamheten.

Utbildningsprogrammets upplägg och innehåll

Utbildningsprogram ligger på totalt 120 timmar och består av ett antal träffar både fysiskt och digitalt, egen självreflektion och gruppsamtal samt ett eget projektarbete i sitt Specialidrottsförbund eller förening.
ca 30 timmar för sitt egna projekt, 35 timmar på digitala halvdagsträffar, 40 timmar på gemensamma träffar som i fysisk form samt ca 15 timmar för mentorssamtla och aktiviteter i gemensam digital hubb.

Utbildningen vänder sig till:

  • tränare eller ledare i åldern 18 – 25 år.
  • idag har ett ledaruppdrag inom dansen.
  • en person som är driven, framåt och vill vara med och utveckla både dig själv och dansen.
  • har en idé om vilken typ av projekt som du skulle vilja driva och genomföra för att utveckla verksamheten på förenings-, distrikts eller centralnivå.

Ansökan till Eldsjäl 2.0 stängde den 25 maj 2023.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande organisation med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till danssportens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande.

Frågor & funderingar?
För frågor kring ansökan eller projektet kontakta Ida Kvist, ida.kvist@danssport.se
Nyfiken på vår Ungdomskommitté kontakta Oscar Ågren, ungdanssport@danssport.org 

Skapad av: Sandra Svanberg 23-05-12