Lansering av träningsfilm för intellektuell funktionsnedsättning

I dag lanserar Tillsammansprojektet, Svenska Danssportförbundet och dansföreningen Dance direction en gemensam träningsfilm som vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning.

I träningsfilmen visar Stella och Maja, som har en intellektuell funktionsnedsättning, dans tillsammans med ledarna Linda och Sandra.

– Vi valde att vara med och ta fram filmen eftersom vi vill att alla ska få möjligheten att kunna dansa, och för dem som inte kan eller vill ta sig till en förening, eller där det kanske inte ens finns en förening i närheten, är dansa hemma ett utmärkt sätt, säger Anja Näslund, projektledare paradans på Danssportförbundet.

Anja hoppas att filmen ska få fler att upptäcka dans.
– Vi hoppas att filmen ska göra att många tar chansen att dansa och upptäcker vilket bra sätt det är att träna. Vi hoppas så klart också att fler vill dansa i våra föreningar. Om man inte gillar just denna form av dans har vi många fler dansstilar att erbjuda i våra föreningar.

Hon tillägger:
– Vi är glada att vi fick chansen att göra det här tillsammans.

Johanna Oskarsson, projektledare för Tillsammansprojektet, håller med Anja.
– Vi är väldigt glada att ha fått möjligheten att ta fram träningspasset tillsammans med Danssportförbundet och Dance direction. Det är en härlig träningsfilm som vi hoppas att många ska få nytta av. Framför allt hoppas vi att den ska få fler att hitta till danssporten och föreningslivet, säger Johanna Oskarsson.

Här kan du läsa mer om Paradans inom Svenska Danssportförbundet

Vad är ParaPepp?
Det är digital träning som vänder sig till personer med funktionsnedsättning. Syftet är att inspirera till motion och rörelse som går att göra hemma med få hjälpmedel.

www.parame.se hittar du fler träningsfilmer som vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och synnedsättning.

  • Svenska Danssportförbundet
  • dans
  • Paradans
  • rullstolsdans
  • Allakandansa
  • Parame
Sandra Svanberg 22-12-12