Tävling

Swedish Breaking League & OS-satsning

Breaking inkluderas i Svenska Danssportförbundet. Swedish Breaking League-Ranking Tour startar upp och samtidigt pågår OS-satsning.

Med Breaking som gren på OS-programmet i Paris 2024 arbetar Svenska Danssportförbundet intensivt på olika sätt med att integrera Breaking som en ny dansgren inom förbundet. Ambitionen är att Breaking är en fullt integrerad dansgren med föreningar, tävlingar, utbildningar och lägerverksamet.

Den mest utmanande ambitionen är att Sverige och Svenska Danssportförbundet har minst en svensk Breakare, (b-boy eller b-girl) som deltar i OS i Paris 2024.


Svenska Danssportförbundet etablerar SWEDISH BREAKING LEAGUE - RANKING TOUR!

Breakarens 3 bästa resultat räknas ihop, vilket innebär att man måste delta i minst 3 av de totalt 4-5 tävlingarna, för att vara med i nationella rankingen. De högst rankade i kategorierna Bboy och Bgirl kommer att få representera Sverige i olika internationella sammanhang som tex VM och EM under 2023.

Kategorierna kommer vanligtvis att vara:

Bboy (16 år+)
Bgirl (16 år+)
Junior (11-15 år)
Kids (- 10 år)

Kommande tävlingar presenteras i tävlingskalendern och på www.dans.se


Kontakt:

Vid frågor om SBL, integration & breddsatsning - mejla projektledare Tobias "Marre" Marin: tobiasmarremarin@gmail.com

Landslagscoach för Team Sweden Breaking & OS-satsning: Ferhat Duz ferhatduz@gmail.com

Om du vill börja Breaka, starta en Breakingförening eller kanske integrera Breaking i din förening - mejla kansliet: kansli@danssport.se

 Skapad av: Sandra Svanberg 22-08-29